Het smalste stukje Nederland

Het boerderijterras is permanent gesloten

Waar Nederland op z’n smalst is en omgeven door groen en bossen spreekt men van het Smalste stukje Nederland, op steenworp afstand van België en Duitsland. Geheel in dit Smalste stukje bevinden zich diverse fiets- en wandelknooppunten die grenzen aan natuurgebied “De Doort” met een rijke flora en fauna. Carréboerderij Juffrouw Zonder Kop is gelegen aan de Knooppunten 6/11/13 van het Euregionale fietsnetwerk.

SmalsteMobiel

Op de binnenplaats van de carréboerderij, die dateert vanaf 1840, bevond zich het boerderijterras. Het vormde een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze hielpen mee in de bediening en verzorgden daarbij koffie, thee, frisdrank, huisgemaakte Limburgse vlaai of een zelfgebakken wafel. Tijdens de corona-periode hebben we andere activiteiten ontwikkeld ter vervanging van de terras werkzaamheden. Na lang beraad hebben we nu besloten om het terras permanent te sluiten.

 

Wie was "Juffrouw zonder Kop?" Dit is een sage daterend uit 1498. Deze adellijke dame van kasteel 't Slötje uit de Doort werd in 1498 op wrede wijze door de burgers van Echt onthoofd. Nieuwsgierig naar de afloop? Lees het complete verhaal bij 'sagen en legenden'.

button-kopje

winkeltje

button-kopje

fietsen en wandelen

button-kopje

sagen en legenden