Het leukste terras in het smalste stukje Nederland

Boerderijterras

Waar Nederland op z’n smalst is en omgeven door groen en bossen spreekt men van het Smalste stukje Nederland, op steenworp afstand van België en Duitsland. Geheel in dit Smalste stukje bevinden zich diverse fiets- en wandelknooppunten die grenzen aan natuurgebied “De Doort” met een rijke flora en fauna. Knooppunten 6/11/13 van het Euregionale fietsnetwerk liggen aan het boerderijterras.

SmalsteMobiel

Een boerderijterras voor fietsers, wandelaars en dagjesmensen en bevindt zich op de binnenplaats van de carréboerderij die dateert vanaf 1840. Het is dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze helpen mee in de bediening en verzorgen daarbij koffie, thee, frisdrank, huisgemaakte Limburgse vlaai of een zelfgebakken wafel. We beogen met het terras gezelligheid, gemoedelijkheid en een bepaalde vorm van nostalgie door de kleinschaligheid, klantgerichtheid en de landelijke ligging.

Het heeft een capaciteit van 25 zitplaatsen. Er zijn geen zitplaatsen binnen, het terras is daarom seizoensgebonden en geopend van 1 mei tot 1 oktober.

 


In het belang van de gezondheid van onze cliënten is het boerderijterras voor externe bezoekers voorlopig gesloten. Houd onze website in de gaten voor de opening van het terras op een latere datum.

Wie was "Juffrouw zonder Kop?" Dit is een sage daterend uit 1498. Deze adellijke dame van kasteel 't Slötje uit de Doort werd in 1498 op wrede wijze door de burgers van Echt onthoofd. Nieuwsgierig naar de afloop? Lees het complete verhaal bij 'sagen en legenden'.

button-kopje

winkeltje

button-kopje

fietsen en wandelen

button-kopje

sagen en legenden