Gevarieerde dagbesteding gedurende de hele week

Doelgroep Dagbesteding

Het boerderijterras is dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt geëxploiteerd door Miranda Hendrikx en Marcel Theunissen in de vorm van een vof. Het bedrijf voldoet aan alle wettelijke normen en eisen, zowel ten aanzien van het horecagedeelte als van de dagbesteding. Centraal binnen dit bedrijf staat de arbeid en participatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het personeel heeft de vereiste opleidingen, praktijkervaring en affiniteit met de zorg. Het biedt een capaciteit van 10 deelnemers met een verstandelijke beperking per dag met 240 variabele werkdagen per jaar. De cliënten staan onder begeleiding van activiteitenbegeleiders die de volgende taken hebben:

• coördinatie dagbesteding

• begeleiden van medewerkers

• verantwoordelijk voor de voortgangsbewaking van de dagbesteding

• draagt zorg voor vernieuwing

• verantwoordelijk voor netwerkontwikkeling/dossiervorming en andere administratieve werkzaamheden

Naast de terraswerkzaamheden is er een gevarieerd weekprogramma met o.a. koken en bakken die de medewerkers met een verstandelijke beperking volgen.

Alle werkzaamheden zijn gericht op participeren in de omgeving. Het educatieve element van de terrasactiviteiten richt zich naast praktische vaardigheden voornamelijk op communicatieve vaardigheden.

Dagdelen 
De week bestaat uit 10 dagdelen. Een middagpauze van 60 minuten en twee maal een koffiepauze van 30 minuten. De dagbesteding is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

button-kopje

vaardigheden

button-kopje

activiteiten